gallery/images (4)
gallery/images (5)

UV plus zonnebanken

 

Uniek in België zijn de UVplus zonnebanken bij SUNBOOSTER. Deze zonnebanken zijn uitgerust met speciale zonnebanklampen, die de maximale output aan UVB-straling binnen de 0.3 norm mogen afgeven. Met de UVplus zonnebank wordt je huid, kleur en vitamine D-aanmaak op een zeer verantwoorde wijze behandeld zodat je veilig kan zonnen.

Gezondheid

 

Een gedoseerde opname van UV-licht op jaarbasis kan preventief werken op het voorkomen van de meest voorkomende vormen van orgaankankers, zoals borst-, baarmoederhals-, prostaat- en dikke darmkanker.

Het hormoon vitamine D wordt met behulp van UV-licht in de huid gevormd uit cholesterol. Vitamine D zorgt onder andere voor een bevorderde opname van calcium in de botten. Daarnaast heeft vitamine D ook een positief effect op het imuunsysteem. 

Naam  
E-mail  
Bericht  

Zonlicht & zonneallergie

 

Zonneallergie is een allergie die een abnormale huidreactie uitlokt. Symptomen van zonneallergie zijn onder meer huiduitslag, jeuk en blaasjes in het gezicht. Als je allergisch bent voor de zon komt het erop aan om overdreven blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en je huid goed en op tijd voor te bereiden op de komst van de zon en bij aanvang van een zonnebank kuur.

Laat je huid wennen

Laat je huid op een rustige manier kennis maken met de zonnebank. Zeker die delen die nauwelijks of nooit in aanraking komen met de binnen- en/of buitenzon zijn uiterst kwetsbaar. Een gedoseerde opbouw en de juiste verblijftijd in de zon en zonnebank zijn uitermate belangrijk. Probeer het liefst zonder zonnecosmetica je huid zo goed mogelijk zelf te laten kleuren.

UVplus zonnebanken: een unieke zonnebankervaring

gallery/images (6)

Verschilt een mannenhuid van een vrouwenhuid?

Naast de gezichtsbeharing, zijn er wezenlijke verschillen tussen de huid van een vrouw en van een man.Het mannelijk hormoon testosteron maakt dat de huid van een man gemiddeld 25% dikker is dan die van een vrouw. Ook is een mannenhuid steviger en de talg en de talgproductie is anders. Na je pubertijd maakt de huid van mannen meer talg aan dan die van vrouwen. Dat is ook de reden dat jonge mannen vaak langer last hebben van onzuiverheden.

Mannen hebben een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Vanaf 25 jaar neemt de elasticiteit van je huid af.

gallery/zonnebank_isa-beau